Alpaca strik fra Italien ⎮ Vask dit tøj med ren samvittighed 

Hos GAI+LISVA får vi vores strik produceret i Italien af de lækreste materialer, og når materialerne er i orden, skal de også behandles godt. Det samme fortjener planeten og din krop. Sammen med Care by Nature, der producerer naturlige alternativer til vaskepulver, udlodder vi i denne uge en lækker pakke med sæbebær til de første 50 kunder, der køber en af vores strikvarer. Pakken består af en lille økologisk bomuldspose med sæbebær i, nok til 4-5 vaske, samt information og vejledning om brugen af sæbebær. 
 
Sæbebær bliver kaldt naturens vaskemiddel. Når de små bær bliver tørret, kan skallerne nemlig bruges til tøjvask, da de fra naturens side har et højt indhold af saponin, som er et sæbelignende stof. Dit tøj bliver vasket ligeså rent, som når du bruger konventionelt vaskemiddel, men fordelen ved Care by Natures sæbebær er, at de er helt naturlige, kommer i genanvendelig emballage og kan komposteres efter brug, samt at både uld, cashmere og silke bliver skånsomt behandlet. Sæbebær er derfor et fantastisk valg, når strikvarernes naturmaterialer skal holdes rene. 
 
Desuden indeholder sæbebær hverken parfume, enzymer, optisk hvidt eller andre kemikalier, så de er ikke kun skånsomme mod miljøet men også mod dig, og derfor har produktet i mange år været brugt af allergikere, som ikke kan tåle allergivenlige vaskemidler. Den minimale mængde kemi betyder desuden, at sæbebær ikke slider på tekstilerne på samme måde som konventionelt vaskemiddel, hvilket får garderoben til at holde længere og gør dem særligt velegnede, når strikvarernes naturmaterialer skal vaskes med omsorg. Vaskemetoden skåner for eksempel den naturlige lanolin i uld, så materialet holder længere og i endnu højere grad er selvrensende.
 
Produktionen af Care by Natures sæbebær støtter lokale kvinder i Nepal og små iværksættere herhjemme. Care by Natures produkter kan købes i Irma, Føtex og Bilka.

 

FreyjaEn uforglemmelig blød og kærlig omfavnelse. Sådan føles vores Freyja Knit Cardigan. Den løse, lette og bløde alpakastrik med lange ærmer og krydslukning med metalknapper kan med stor sandsynlighed ende med at blive din yndlings-style til de lyse sommeraftener. Perfekt over en T-shirt eller skjorte til kølige sommerbriser eller til rolige øjeblikke, til yoga eller som lounge wear hele året rundt.

 

Karin

 

Smuk strikbluse i alpaka med et kønt og feminint mønster, der vil være en skøn tilføjelse til ethvert klædeskab. Med klassisk rund hals og lækre strikkede detaljer er den ligeså oplagt til jeans som til en flot nederdel. Karin er en let trøje i 62 % blød alpaka, der vil holde dig varm på kølige sommerdage, mens dens figursyede pasform gør det let for dig at bevæge dig frit og nyde sommeren.

 

Lea

Feminin og klassisk rundhalset strik i en farve, der er helt rigtig til sommeren. Den smukke, lyse koralfarve vil fremhæve gløden i dine sommerkinder. Lea er lavet i en skøn, let og blød alpakauld, der omfavner dig med varme på kølige sommeraftner. Træk i vores Lea bluse, når du vil tilføre et strejf af feminin elegance til din stil.

 

 

Signe

Flatterende stribet strik, som vi er stolte af at præsentere for dig! Signe er strikket i en blød og let alpaka, der vil føles som at trække en sky over hovedet, når du tager den på. Den løse pasform gør den lige så perfekt over en kjole, som til yogabukser eller når du bare trænger til et varmt kram.