REDUCE • REPAIR • REUSE • RESALE

CIRCULAR MOVEMENT

REDUCE • REPAIR • REUSE • RESALE

Al tøjproduktion påvirker vores omgivelser og ressourcer. Det tager tid og mange overvejelser at skabe styles, som påvirker vores klode mindst. Styles, som kan holde i mange år, og som er ”designed for change”.

Dyrkning af råmaterialer og produktion af tekstiler har stor påvirkning på lokale økosystemer og klimaet. Vi ønsker derfor at benytte langtidsholdbare naturfibre og materialer med så lav miljøpåvirkning, som muligt. Vi arbejder kontinuerligt på at mindske vores brug af plastikbaserede fibre og erstatte dem med certificerede, naturfibre. Køb og brugen af tøj skal være en cirkulær bevægelse, som forlænger tøjets levetid. 

Reduce: Begræns dit forbrug, og køb mindre tøj i bedre kvalitet. 
Repair: Reparer dit tøj selv eller få en professionel til det. Nyttige redskaber til at pleje dit tøj er en fnugfjerner og en fnugrulle. 
Reuse: Køb brugt tøj og donér eller sælg det tøj, du ikke bruger længere. 
Resale: 
For at sikre os, at vores designs har så lang levetid som muligt, har vi skabt vores Resale platform, hvor du kan indlevere de GAI+LISVA-designs, du ikke længere bruger. På den måde kan andre få glæde af dit tøj og forlænge dets levetid. Når du indleverer GAI+LISVA-styles, modtager du en voucher, som du kan bruge på vores hjemmeside. 

Ved at fokusere på disse fire punkter ønsker vi at bidrage med en mere ansvarlig tilgang til forbruget af tøj, og skaber således et minimalt aftryk, som muligt.

EN ANSVARLIG INVESTERING

Tøj skal være en bæredygtig og ansvarlig investering. Derfor skaber vi tøj i høj kvalitet, som kan bruges igen og igen, uanset sæson og trends. Ved at passe på og pleje dit tøj, forlænger du dets levetid, undgår unødvendigt slid og får glæde af det i mange år frem. 

Vi har udarbejdet denne care guide, så du kan passe godt på dit tøj. 

Vask

Det er vigtigt, at du vasker dit tøj korrekt og efter materiale – så holder dit tøj lang tid. Følg altid instruktionerne i vaskemærket, som sidder i tøjet. 

For at skåne miljøet og mindske overforbrug af ressourcer, anbefaler vi, at du vasker sjældnere og sænker temperaturen. Derudover anbefaler vi skåneprogram ved maksimalt 30 grader eller kold håndvask i vaskemaskine ved lav centrifugering.

Anvend vaskemiddel med anerkendte miljømærkninger, som passer til dit tøj, og tilsæt ikke skyllemiddel. Skyllemiddel er svært nedbrydeligt, og har udelukkende den effekt at modvirke statisk elektricitet i syntetisk tøj, at blødgøre tøjet samt tilføre duft. Doser den rette mængde vaskemiddel, som passer til mængden af tøj og vandets hårdhed – overdosering gør ikke, at tøjet bliver mere rent. 

Ved sarte materialer som f.eks. silke, anbefaler vi at bruge en vaskepose. Vask tøjet separat fra tøj med knapper, lynlåse og lignende. Lad dit tøj lufttørre udenfor, i stedet for at tørre det i tørretumbler eller indenfor, hvor det kan skabe dårligt indeklima. Du kan springe en vask eller to over ved blot at lufte dit tøj udendørs, dette gør sig især gældende for uldvarer, som er selvrensende. 

Vasker du dit tøj i hånden, er det vigtigt, at temperaturen ikke er for høj, da det vil få tøjet til at krympe og blive skævt. Du må desuden ikke vride dit tøj hårdt op eller tørre det i tørretumbleren. 

Kram forsigtigt overskydende vand ud af tøjet, stræk det forsigtigt tilbage i form, og læg det til tørre på en flad overflade. 

HOW TO TAKE CARE

Det er vigtigt, at du vasker dit tøj korrekt, alt efter materiale. Følg altid instruktionerne i vaskemærket, som sidder i tøjet. 

Se hvordan du vasker vores designs i guiden nedenfor. 

VEDLIGEHOLDELSE & REPARATION

Vedligeholdelse og reparation

Hvis dit tøj går i stykker, anbefaler vi at reparere tøjet selv eller få det repareret hos en skrædder eller lignende. Reparation af dit tøj er en langt bedre løsning end at smide det ud. 

Har du brug for at få tøjet tilpasset lige netop dig, kan en skrædder også være behjælpelig med dette. 

Pilling

Tøj kan begynde at fnulre efter noget tids brug, men det er let at gøre dit tøj pænt igen. Køb en fnugfjerner og en fnugrulle. Fnugrullen fjerner det løse fnuller fra tøjet, mens en fnugfjerner skånsomt, skærer de løse fibre væk.  

Læg tøjet på en flad overflade og stryg forsigtigt fnugfjerneren hen over tøjet i én retning. Tryk ikke for hårdt, da dette kan ødelægge fibrene. 

GAI+LISVA RESALE

GAI+LISVA RESALE

Når du er færdig med at bruge dit tøj eller er blevet træt af det, opfordrer vi til genbrug enten ved videresalg, donation til genbrug eller måske kan du glæde en i familien eller venindekredsen. Klassiske stilarter i høj kvalitet kan vare for evigt.

Vi stræber efter at lade så lidt som muligt gå til spilde samt minimere vores fodspor. Vores Resale koncept giver dig mulighed for at købe GAI+LISVA styles, som andre ikke længere bruger. Du giver tøjet forlænget levetid og får unikke styles til en god pris. Du kan desuden indsende dine GAI+LISVA styles, som du ikke længere bruger og lade andre få glæde af dem. Du modtager herefter en voucher på 30%, som kan bruges på vores webshop.  

Besøg vores Resale for at se udvalget af resale varer eller tryk nedenfor for at se hvilke varer du kan sende tilbage.