NYHED: Fairtrade strikkollektion fra Bolivia

Vi er stolte af, at vi endelig kan præsentere dig for vores Fairtrade håndstrik fra Bolivia. Alt sammen håndstrikket af kvinder i Bolivia, der gennem deres håndarbejde sikrer sig en fast indkomst således, at de kan forsørge deres børn og familie. 

 
Forholdene for disse kvinder i Bolivia er vanskelige, og COVID-19 har kun gjort det endnu sværere for kvinderne og deres familier. Grundet COVID-19 har det nemlig stort set været umuligt for vores strikkere at få tildelt garn, da produktionen af garner er blevet stoppet på fabrikkerne. Kvinderne har været – og er stadig – i en meget svær situation. Vi har sammen med vores partnere gjort alt, hvad vi kan for at støtte og hjælpe vores strikkere, og vi er stolte af at have formået at bevare en minimal produktion. Kvinderne har virkelig imponeret os med deres kampgejst og kreativitet i deres arbejde gennem disse meget svære tider. Det er derfor med stor glæde, at vi nu kan præsentere de første resultater af deres hårde arbejde. 
 
Grundet den svære situation vil vi modtage strikvarerne fra Bolivia løbende afhængigt af, hvornår kvinderne modtager garn. Ligeledes gør vi alt, hvad vi kan, for at bevare deres optimisme og tro på fremtiden ved forsat at tilsende dem nye ordre til trods for de dårlige arbejdsbetingelser. 
 
Vi håber, I vil hjælpe os med at hjælpe disse kvinder og nyde deres fantastiske arbejde, som helt sikkert vil holde dig varm hele vinteren igennem.
 
KH Bettina & Malene, GAI+LISVA Founders

 

 

 

Louise strik 


Louise er en skøn varm striktrøje i en klassisk stil. Den er Fairtrade og håndlavet af kvinder i Bolivia i 100 % alpakauld. Brug den over en skjorte og pæne jeans, når du skal på arbejde eller som et skønt varmt kram over hyggetøjet, når du kommer hjem og bare trænger til at slappe af. Trøjen er også perfekt at hive over træningstøjet, så du kan holde dig lun med stil, inden du har fået opbygget den indre varme. Uanset, hvordan du vælger at bruge vores Louise strik, er trøjen en ideel følgesvend, nu da den kolde tid snart er over os igen.  

 

 

Irmelin strikvarmere

 

Disse smukke strikvarmere kan bruges som ankel- eller håndledsvarmere. De er Fairtrade-strik fra Bolivia i 100 % Alpakauld. Perfekte til yoga, barre og meditation eller til at holde dine håndled og hænder varme på en gåtur, eller når du cykler. Ankel- og håndledsvarmerne er ideelle, når du skal holde varmen, men har brug for at kunne bruge fingre eller tæer fx i forbindelse med træning. Hver strik er sirligt håndlavet af kvinder fra La Paz.

 

Theresa poncho

Denne smukke poncho er strikket af Ray - en kvinde fra det bolivianske højland.

Essensen af vores design er tidløshed og femininitet, og denne smukke håndstrikkede poncho er netop det. Brug den til hverdag, udenpå din kjole, og brug den over en strik, når vi går koldere tider i møde. Den er lige smuk, uanset hvordan du anvender den, og læg mærke til den helt særlige nuance af hvid, der kaster lys tilbage på dit ansigt.

Theresa er kun i et begrænset antal i øjeblikket.

 

 Mirabella strikhue 

Denne lækre strikhue er endnu et af vores håndlavede Fairtrade-produkter fra Bolivia – den er håndstrikket af Patty i 100 % Alpakauld. Huen har et smukt mønster, som giver den et fint og feminint look, der fungerer lige så godt til en kølig sommeraften som på en efterårsdag. Strikketeknikken giver den en perfekt pasform, og naturmaterialet virker varmeregulerende.