"BALLET ER KUNST"

VICTORIA BELL

VICTORIA BELL

Vi inspireres af stærke kvinder og deres historier. Balletdanser og vores ambassadør Victoria Bell, fortæller os om ballet, drømme for fremtiden og målrettethed. 

Victoria er balletdanser på Den Kongelige Ballet i København, en af verdens mest anerkendte balletkompagnier. Hun er født i Aarhus, og her startede drømmen om at danse ballet. 

"Som 4-årig tog min mor mig med i teateret for at se Svanesøen, og danserne tryllebandt mig fuldstændig. Så jeg kiggede op på min mor bagefter og sagde: Mor, det vil jeg også prøve”.

DET KONGELIGE TEATERS BALLETHOLD

Victoria begyndte at danse ballet og blev optaget på Det Kongelige Teaters ballethold i Aarhus. For at kunne fortsætte balletkarrieren på Det Kongelige Teater, flyttede 12-årige Victoria med familien til København.

I 2019 bliver hun ansat som kongelig balletdanser. Balletten er et frirum for Victoria, men også et krævende arbejde, hvor der er behov for balance. Balancen består blandt andet i at passe på sin krop, få sin søvn samt skrive intentioner og mål for dagen ned.

"JEG VALGTE JO EN VEJ, DA JEG VAR RET LILLE, SOM KRÆVER AT MAN ER SINDSSYGT MÅLRETTET.”

BALLET ER KUNST, MEGET KORT SAGT.

Da vi spørger Victoria, hvad det særlige ved at danse ballet er, svarer hun: ”Det er jo ballet. Ballet er kunst, meget kort sagt.”

Victoria beskriver sig selv som nysgerrig og målrettet. Jeg er nysgerrig på at blive ved med at lære, især om min krop, som er den, jeg arbejder med hver dag. Jeg tror egentlig også det er dét, der driver mig et godt stykke hen ad vejen.” Balletkarrieren er ikke kommet af selv, og derfor har Victoria altid været meget målrettet. Jeg valgte jo en vej, da jeg var ret lille, som kræver at man er sindssygt målrettet.”

"Jeg er nysgerrig på at blive ved med at lære, især om min krop, som er den, jeg arbejder med hver dag. Jeg tror egentlig også det er dét, der driver mig et godt stykke hen ad vejen.” 

STATENS MUSEUM FOR KUNST

Ét af Victorias yndlingssteder i København er Statens Museum for Kunst. Dét, som tiltrækker Victoria, er det simple og æstetiske udtryk, kunsten og maden. Victoria beskriver nemlig sig selv som en livsnyder, der elsker god mad og vin i godt selskab.

Følg Victoria på Instagram: @victoriambell