Mød vores chefdesigner og hendes personlige favoritter

Louise Henriksen er chefdesigner her hos os i GAI+LISVA. Med en forkærlighed for komfort, det feminine og enkle i tøj såvel som i hverdagen, deler hun her nogle af sine favoritter med os:
 
”Når man som jeg tidligere har levet og arbejdet flere år i modebranchens overhalingsbane med trends og masser af kollektioner, der bare kører afsted nonstop, så når man en dag til et punkt, hvor nok er nok, og hvor både passion, livsstil og éns garderobe bliver skåret ind til benet. Helt ind til essensen af, hvordan man gerne vil føle, leve og se ud, og ind til kernen af, hvad éns tøjbehov er. For mig er essentials komfort, blødhed, feminine detaljer og silhouetter, enkelthed og multifunktionalitet blevet mine mantras, når jeg designer ved GAI+LISVA, ligesom bæredygtighed naturligvis også er ét af dem.”

Louise - chefdesigner

 

Fermi 

 

Jeg elsker Fermi, fordi den er blød, behagelig, feminin og smuk - alt sammen på én gang. Lidt gennemsigtig; ja, men på en sommerdag gør det ikke noget, så længe man har pænt, velsiddende og behageligt undertøj på indenunder. Og resten af året er den smuk at kunne ane enten i halsudskæring eller forneden på ærmerne under noget andet. Tynd nok til ikke at gøre lag-på-lag for varmt, men varm nok til at holde mig varm og blød indeni. Hvilket for mig er noget af det allervigtigste, når jeg selv vælger og designer tøj. 
 
Faktisk var Fermi én af de allerførste styles, jeg forelskede mig i hos GAI+LISVA – før jeg begyndte at arbejde der. Jeg søgte nemlig efter luksus essentials, der både var smukke, feminine, langtidsholdbare og dermed mere bæredygtige end så mange andre af slagsen. Siden er den blevet én af mine største favoritter i min garderobe – en del af mig, om man vil. Ikke mindst fordi essentials er noget, jeg bruger hver eneste dag. 

 

 

Mathilde

 

Når man bor i Norden bliver garderoben ret hurtigt meget praktisk pga. vores skiftende sæsoner og kølige vejr. Sommer er min personlige yndlingsårstid, hvor man kan gå rundt i sandaler, kjoler og generelt have et mere feminint look. Derfor har jeg altid følt det som lidt af en udfordring at bevare samme komfort og den feminine følelse indeni og udenpå resten af året. Med dét in mente, har jeg designet kjolen Mathilde, som både er feminin, behagelig. Mathilde kan gøres både elegant og casual, uanset om du bruger den med nogle praktiske støvler til vinterhalvåret eller med lette sandaler om sommeren. Desuden har vi den i økologisk bomuld, så den bliver hurtigt en af mine kjole-favoritter hele året rundt. 

 

Freyja

 

Cardigans har også altid været fast inventar i mit klædeskab, fordi de ligesom essentials er perfekte hele året rundt. Om sommeren over en fin stroptop, og efterår/vinter f.eks. over mine Fermi’er. Jeg har designet Freyja med et enkelt hulmønster, der både er feminint og tidløst, og så har jeg lavet den i alpaca uld, som er så blød og dejlig. Jeg bruger den både i hverdagen på job, til afslappende stunder derhjemme, samt i starten og slutningen af en rolig yogaklasse som det ekstra lune lag. 

 

Sneak peek SS21 – merino kjole

Apropos kjolefavoritter til hele året, så glæder jeg mig rigtig meget til at kunne trække i denne kjole lavet i fin, økotex merinould. Jeg synes, den har sådan en smuk silhuet, der klæder mange kroppe, og er bare sådan én man hurtig trækker over hovedet og så er man klædt på for både dag og aften.